Cerveses artesanes, de proximitat i de qualitat n’hi ha un munt!
Si a aquest criteri li afegim una mirada feminista la llista s’escurça, malauradament…
FdL, com a promotora de cultura cervesera, té en compte aquests valors per triar cada ampolla de cervesa amb la qual treballem.
També ens agrada col·laborar amb marques de cerveses amb una història i una projecció interessant.
En aquest article volem compartir amb tu la nostra font d’inspiració per triar aquestes cerveses i no d’altres.
Fer un brindis per festes amb la gent que estimes no és qualsevol cosa.
Celebrem la vida i la salut amb cervesa viva!
Cervesa artesana feta amb “carinyo” per satisfer a la gent de bon paladar.
La cerveseria d’en Josep és “casa”. Allà és on actualment elaborem, fermentem i madurem les nostres receptes de cervesa artesana.
Aquesta fàbrica ens va obrir les portes quan vam arribar al Pla de l’Estany (2020). Des d’aleshores no hem parat de treballar, xerrar, compartir cerveses… amb ell i amb la seva companya Sílvia és clar! Una parella que tothom s’estima.
Màxim respecte a una de les primeres marques de cervesa que van néixer a Catalunya!
Que elabora estils clàssics amb molt bon resultat.
Treballa amb molts projectes de Girona.
Que compta amb el Manolo per fer les feines vàries. Una persona amb molta entrega que ens ajuda sempre a resoldre tot allò que li demanem.
La seva ROSSA (Pilsner) és un bàsic que hauria de ser a qualsevol rebost de les llars on viuen persones de bon paladar. No ho diem només nosaltres això! La seva qualitat ha estat reconeguda en diferents concursos de cervesa d’àmbit internacional.
I pensa que quan s’anima fer coses especials també les fa amb molt bon resultat. Ara mateix penso amb la seva BARRICA o la POMA o la ROOTED (feta amb ingredients de proximitat).
POCH’S (Castellfollit de la Roca, Girona)
La nostra cervesera favorita de les muntanyes es troba al carrer Major de Castellfollit de la Roca. En Francesc és el mestre cerveser. Un “roquerol fins al mos” que porta 11 anys fent la cervesa que a ell li agrada beure. I comercialitza una bona part des de la botiga que té al mateix obrador (oberta divendres i dissabte de tarda-vespre). També a bars, restaurants i botigues del territori més proper.
Una marca allunyada de les modes i de les tendències, que ha trobat amb en Marc un aliat fantàstic per sortir a defensar aquesta marca amb ADN de la Garrotxa allà on convingui. És un mestre defensant el catàleg de cerveses “canyeres” amb les que treballa… i gaudeix a saco amb cada aixeta de la seva LAGER que col·loca a bars que ja no volen més cervesa morta al seu local.
Estimem i admirem aquest projecte!
Serà perquè la seva cervesa no et deixa indiferent? O perquè hem tingut el plaer de fer un Collaboration Brew Day (cervesa col·laborativa amb Pink Boots Society) a la seva fàbrica l’any 2022?
Hauríem de tornar a fer Roquerola (Session IPA) per tornar-la a “liar” i defensar el feminisme cerveser des d’aquest poblet màgic que tenim a 20 minuts de Banyoles. T’apuntaries?
De moment hem organitzat una visita a la seva fàbrica, que culminarà amb un tat de 4 cerveses.
Per la panera d’aquestes festes hem triat una les receptes més antigues de la casa. BASALT és una roca volcànica que representa molt bé a la comarca mare d’aquesta cervesera tan original. També és una Imperial Sout (cervesa negra) impressionant que ha guanyat unes quantes medalles en diferents concursos internacionals.
Ah! I recorda que acaben de treure la línia de cerveses especials que es diu VOLCANIC SOUL i que aporta el millor del millor al teu paladar. Val la pena fer un truc per reservar una de les 300 ampolles que han fet.
B DE GUST (Caldes de Malavella, Girona)
La Blanca és una cervesera amable i somrient, compromesa amb la terra i les que l’habitem. La creadora d’un projecte on hi treballen persones en risc d’exclusió laboral o social. Que fa cerveses amb ingredients locals (llúpol i blat de collita de la seva finca). Fan servir etiquetes de paper reciclat i amb tintes lliures de PVC. Fan cerveses 100% veganes.
Et cal alguna raó més per triar-la?
D’aquesta marca de cervesa de Girona és una de les receptes que hem triat per la panera sense gluten. La BdeBeer és una ECO Weissbier: cervesa de blat amb flors Siempreviva (una flor silvestre que creix al bosc que cuiden).
LLUNA CERVESES BIO (Alcoi, Alacant)
Val la pena anar a Alcoi només per conéixer Ca Na Lloba. Una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en fàbrica de cervesa artesana i ECOLÒGICA. Aquesta cooperativa porta més d’una dècada treballant cerveses honestes i de molt bona qualitat.
Nosaltres hem tingut el plaer de compartir temps personal amb en David i la Maria. I de veritat que es fan estimar! Tindríem desenes de coses a explicar-te, però n’hem triat aquestes:
Cerveses LLUNA és la productora de la cervesa artesana que es beu al festival Bioritme des de fa molts anys. Una connexió brutal entre música, respecte a la natura i bon beure. Ens encanta comentar-ho perquè és un festival que es fa a la comarca d’Osona molt recomanable on es beu cervesa “de veres” com es diria en valencià.
També t’expliquem que la cervesa de LLUNA que hem triat pel lot de CERVESES TRANSFORMADORES és la més especial de totes. La DIÀNIA és una cervesa feta amb maduixes ecològiques, però el que la fa realment interessant és que és una cervesa solidària amb Pink Boots Society. La Maria i la Lorena són companyes i voluntàries en aquesta associació que reuneix a dones professionals cerveseres per aconseguir la igualtat al nostre sector. Quan beus una cervesa DIÀNIA estàs fent una aportació a l’associació internacional PBS. Uns diners que es destinaran a formacions per les sòcies i a mantenir activa una organització sense ànim de lucre que lluita per la paritat.
També volem destacar que la Maria Vicente va rebre el premi «Dona Artesana» l’any 2019. Ella és una de les impulsores d’aquesta iniciativa que atorga el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i que valora l’esforç per: la sostenibilitat, el valor de l’emprenedoria i la conciliació familiar. Tot això unit a elaborar un producte de qualitat i innovador.
ESPIGA (Sant Llorenç d’Hortons, Barcelona)
La cervesera del Penedès és un exemple brutal de com es pot fer gran una marca de cervesa mantenint el criteri de la qualitat. L’Arnau i la Teresa van fundar la marca com a cervesera nòmada l’any 2012. Ara ja són una fàbrica de referència a nivell internacional. Amb una producció de 2.000 hL anuals.
D’aquest projecte volem compartir amb tu dues curiositats:
La primera que en Juanjo (el creador de les receptes de FdL) va treballar-hi durant una temporada a la fàbrica. Una etapa que recordem amb admiració i certa nostàlgia. Vam aprendre molt allà!
La segona que a Espiga hi treballen més dones que homes! Tot un exemple de l’encert que suposa apostar pel talent femení. Una qüestió que hem parlat directament amb la Tere, amb la que ens uneix una especial relació professional.
Sempre és un gust defensar les seves cerveses en qualsevol lloc. L’hem representat, per exempla, a la Brau Beviale de Nuremberg (la fira professional més important de tota Europa). I ho ho fem també a casa sempre sorgeix l’oportunitat. De fet, aquesta marca catalana de cervesa és una de les presentem als tastos de cervesa feminista que tenim al nostre catàleg d’activitats.
Pel lot nadalenc d’aquest any hem triat la seva la BLONDE ALE. La primera referència que van treure al mercat. Elaborada sense gluten. Equilibrada i apta per qualsevol moment del dia. Amb una capacitat de captivar una gamma ben ampla de paladars. Guanyadora de l’Or al Campeonato Nacional de Cervezas 2021. Així i tot, la seva HIPERACTIVE (tripe DH IPA) ens al·lucina! Aquesta per un altre dia si vols…
El lema d’aquesta cervesera lleidatana és “de la terra al got”. La Quiònia i l’Òscar són les persones impulsores d’un projecte absolutament singular. Cap altra cervesera de la península treballa el cercle cerveser al complet. Conreen cereal, converteixen el gra en malta, tenen plantacions de llúpol, fan receptes amb aquests ingredients i d’altres que també creixen al cantó de la seva granja cervesera. Com per exemple peres, albercocs… També aprofiten els microorganismes ambientals del seu territori per fer cerveses de fermentació salvatge (tot un món per explorar). Darrerament, també s’estan animant amb altres begudes…
Ens «flipen» totes les seves receptes, però pels lots d’aquestes festes hem triat una de les que fan sense gluten. La ZATEC és una Belgian Pale Ale que ha aconseguit revalidar medalles en diferents anys en el marc del concurs internacional de cerveses Barcelona Beer Challenge.
Cooperativa impulsora de Les Contrabandistes: un projecte que uneix a diferents cooperatives cerveseres i que lluita per fer fora dels espais d’oci i cultura a les grans cerveseres capitalistes. Un super projecte amb el qual FdL també ha tingut el plaer de col·laborar.
Pren nota també que cap a principis de setembre fan la festa de la collita del llúpol Una “festasa” imperdible si ets una persona que gaudeix amb la natura, del bon ambient i de l’originalitat.
On pots trobar els lots de cervesa artesana catalana que hem preparat?
A la botiga tens opcions per resoldre aquell regal pendent que encara has de solucionar!
Tens tres paneres cerveseres diferents:
- Brindis TRANSFORMADOR (6 ampolles)
- Brindis FdL (3 ampolles) i (6 ampolles)
- Brindis SENSE GLUTEN (3 ampolles) i (6 ampolles)
Info de contacte:
FdL BEER PROJECT | Promotores de cultura cervesera | Tlf. 617 404 296